Депилација

depilacija so topol i laden vosok

ТОПЛА И ЛАДНА ДЕПИЛАЦИЈА

– Депилација на цело тело со топол или ладен восок за една употреба. 

– Нанесување на масло и крема после депилација.

– Максимална хигиена и користење на високо квалитетни материјали од брендот ITALWAX кој нуди оптимална нега на кожата.

-Времетраење на третманот: 1 час

Цена на третманот: за повеќе информации погледнете го нашиот Ценовник

Што е депилација?

Дефиницијата за депилација е едноставно понаучен термин за отстранување на влакна. Иако тоа било знак на чистота и повисока класа во античките епохи, во современото општество сè почесто е да се има негувано тело.

Значи, што значи депилација?
Дефиницијата за депилација се однесува конкретно на отстранување на влакната над кожата, но често се користи како општ термин. Терминот „епилација“ опишува кога косата е целосно извадена од фоликулот преку голем број различни методи.

Освен самото знаење за значењето на депилацијата, важно е да се истражат и многуте постоечки методи за отстранување на влакна со депилација. Од депилација со восок до ласерска депилација, секој третман има различни ефекти.

Депилација со восок.

Иако бричењето е веројатно најчестиот облик на негување кај сите полови, жените претежно претпочитаат депилација со восок.

Депилацијата вклучува притискање на топол или топол восок на влакнеста област. Восокот потоа брзо се влече во спротивна насока од влакното за да се отстрани од фоликулите.

Изборот на восок за отстранување на влакна е избор на широко доверлив третман кој има минимални несакани ефекти, настрана од можното црвенило по восокот.

Предности за депилација со восок
Без разлика дали сакате да ги негувате веѓите, горната усна, градите или грбот, депилацијата може да се изврши на речиси секој дел од телото. Како што средувањето на целото тело станува сè попопуларно, вклучително и депилацијата на срамните влакна, фактот дека речиси сите делови од телото можат да се депилираат е една од најдобрите придобивки од третманот.

Ова е особено така во споредба со бричењето, кое може да предизвика траума или абразии на кожата во чувствителните области. Идеално е да му се доверите на процесот на отстранување на влакна на експерт за салон и да се погрижите да го следите третманот со соодветни пилинг и креми за депилација.

Депилацијата со восок, исто така, остава област без влакна подолго од бричењето. Додека бричењето само ги сече влакната над кожата, депилацијата ја влече косата од коренот. Не само што ова и дава на косата повеќе време да расте, туку и ја намалува појавата на стрништа.

 

Закажете го вашиот термин уште денес

Побарај Термин

Потполнете ги потребните полиња и одберете го посакуваниот датум, а ние ќе Ве контактираме во најскоро време.