Липоласер

липоласер со радиофрекфеција

Липоласер со радиофрекфенција (RF) е иновативна козметичка процедура која комбинира две различни техники за третирање на масти и подобрување на тонусот на кожата: липоласер и радиофреквенција.

Оваа комбинација на процедури обезбедува дополнителни предности во третирањето на масти и кожа, вклучувајќи ја следната:

  1. Распаѓање на масти со липоласер: Липоласерот се користи за целокупно цели масти, ги распаѓа и ги претвора во масносни киселини и глицерол, што потоа се елиминира од организмот. Ова помага во намалување на масти во посакуваните области на телото.

  2. Стимулирање на колагенот со радиофрекфенција: Радиофрекфенцијата е вкоренета техника која се користи за стимулирање на производството на колаген во кожата. Колагенот е одговорен за цврстината и еластичноста на кожата, па стимулирањето на неговото производство може да доведе до подобрување на тонусот на кожата и намаување на појавата на брчки и бори.

  3. Подобрување на текстурата на кожата и контурите на телото: Комбинацијата на липоласер и радиофрекфенција обезбедува комплетно третирање на телото, што резултира во подобрување на текстурата на кожата и контурите на телото.

  4. Минималниот период на воспоставување и брзите резултати: Липоласер со радиофрекфенција обично има краток период на воочување на резултатите па истите може да се забележат веднаш или во рок од неколку недели по процедурата.

Оваа комбинација на техники обезбедува комплетно третирање на телото, што го прави популарен избор за оние кои бараат ефикасно третирање на масти и подобрување на кожата. Како и со секоја медицинска процедура, важно е да се консултирате со квалификуван лекар или козметички терапевт за да добиете индивидуална преглед и препораки за лечење.

 

Липоласерот со радиофрекфенција е обично безбеден третман, но како и со секоја медицинска процедура, може да се појават некои непосакувани ефекти или постојат некои услови при кои не е препорачливо да се користи. Еве некои случаи кога липоласерот со радиофрекфенција не е наменет:

  1. Бремени жени: Процедурата не е препорачлива за бремени жени поради потенцијалните ризици за развојот на бебето.

  2. Луѓе со сериозни медицински проблеми: Луѓето со сериозни медицински состојби, како на пример, болести на срцето, нарушувања на крвните судови, дијабетес, болести на бубрезите или настани на кожа не би требало да се подложуваат на липоласер со радиофрекфенција без претходна консултација со нивниот лекар.

  3. Импланти и метални материјали: Луѓето со медицински импланти или метални материјали во областа која се третира не треба да користат липоласер со радиофрекфенција поради потенцијалните ризици од влијанието на ултразвучните таласи врз имплантите или металните делови.

  4. Луѓе со кожни инфекции или осипи: Ако имате активни кожни инфекции, осипи или други дерматолошки проблеми во областа која сакате да ја третирате, липоласер со радиофрекфенција може да биде штетен или да ја загори дерматолошката состојба.

  5. Луѓе со историја на тромбоза или тромбофлебитис: Ултразвучната терапија може да биде ризична за луѓето со историја на тромбоза или тромбофлебитис поради потенцијалната можност за развој на нови тромби.

  6. Луѓе со кожни чувствителности или алергии: Луѓето со повеќе кожни чувствителности или алергии може да имаат реакции на самиот третман или на материјалите користени за него.

Закажете го вашиот термин уште денес

Побарај Термин

Потполнете ги потребните полиња и одберете го посакуваниот датум, а ние ќе Ве контактираме во најскоро време.