VACUM RF

Вакуум со радиофреквенција (RF) е процедура во областа на козметичката и дерматолошката технологија која се користи за тонизирање на кожата и редуцирање на појавата на брчки, бори и целулит.

Вакуум со радиофреквенција (RF)

Оваа техника вклучува користење на вакуумски апарат кој создава притисок врз кожата и слизгање на радиофреквентни таласи преку неа. Радиофреквентните таласи се електромагнетни таласи кои ги загреваат длабоките слоеви на кожата без да ги повредуваат површинските слоеви. Овој процес на загревање го стимулира производството на колаген и еластин во кожата, што резултира во подобрување на текстурата и тонусот на кожата.

Притоа, вакуумот помага во подигнување на кожата и стимулирање на циркулацијата, што допринесува кон намалување на појавата на целулит. Вакуум со радиофреквенција може да се користи на различни делови на телото, вклучувајќи ги лицето, вратот, рацете, стомакот и нозете.

Оваа процедура е популарна поради својата способност да ги подобри структурата и изгледот на кожата без потреба од инвазивни постапки или долготрајно опоравување. Вакуумот со радиофреквенција обично е безболен и безбеден процес, со минимални или никакви непријатни ефекти по процедурата. Meѓутоа, како и секој медицински или козметички третман, е важно да се консултирате со стручно лице пред да се одлучите за оваа процедура, особено ако имате некои здравствени состојби или алергии.

Честотата на користење на вакуум со радиофреквенција може да варира во зависност од индивидуалните потреби на клиентот, типот на кожата и проблемите кои се третираат, како и препораките на лекарот или козметичкиот терапевт. Обично, се препорачува серија од термини за да се постигне најдобриот резултат, по што се може премине на рутинско одржување.

За многу луѓе, прва серија термини може да биде составена од околу 5 до 10 третмани, кои се обично изведуваат во интервали од неколку недели, на пример, еден третман неделно. Потоа, рутинското одржување може да биде препорачано, на пример, еден третман секои 2 до 3 недели, во зависност од потребите на кожата и резултатите што се постигнати.

Важно е да се има предвид дека резултатите не се веднаш видливи и може да биде потребно време за да се постигне посакуваниот ефект. Со оглед на тоа, е важно да се следат упатствата на специјалистот и да се биде постојан во процесот. 

Иако вакуумот со радиофреквенција е општо безбедна процедура, како и со секој медицински или козметички третман, може да се појават некои непосакувани ефекти кај одредени луѓе. Некои од можните непосакувани појави вклучуваат:

  1. Црвенило и осетливост на кожата: По третманот, некои луѓе можат да искусат благо црвенило или осетливост на третираната област. Ова обично исчезнува во рок од неколку часа до неколку дена.

  2. Отекнување: Може да се појави отекнување на третираната област, но тоа обично е краткотрајно и исчезнува во рок од неколку дена.

  3. Изгореници или болка: Ретко, некои луѓе можат да искусат лесни изгореници или болка во третираната област. Ова обично е знак дека треба да се користи ниско ниво на енергија за време на процедурата.

  4. Привремени изменувања во бојата на кожата: Во некои случаи, може да се појават привремени изменувања во бојата на кожата, како што се тамнеење или светлеење, но овие ефекти обично се краткотрајни и се враќаат во нормала.

  5. Иритација на кожата: Некои луѓе со осетлива кожа може да искусат иритација или чешање по процедурата.

Луѓето кои имаат следниве состојби обично не треба да го користат вакуумот со радиофреквенција, или треба да се консултираат со својот лекар пред да го направат:

  1. Бременост: Жените кои се бремени или се претпоставуваат дека може да бидат бремени треба да избегнуваат радиофреквенција поради потенцијални ризици за развојот на бебето.

  2. Луѓе со сериозни дерматолошки проблеми: Луѓе кои имаат сериозни дерматолошки проблеми, како инфекции на кожата, активен херпес, или екцем, може да имаат поголеми ризици од третманот.

  3. Луѓе со медицински импланти или метални материјали во телото: Луѓето со медицински импланти или метални материјали во телото треба да се консултираат со својот лекар пред да ја изведат процедурата, бидејќи радиофреквенциската енергија може да влијае на нив.

Секогаш е важно да се консултирате со квалификуван медицински или козметички стручњак пред да се одлучите за било каков козметички третман, за да се обезбеди дека е безбеден и одговара на вашите потреби и здравствени состојби.

Погледнете дел од нашата успешна работа

Закажете го вашиот термин уште денес

Побарај Термин

Потполнете ги потребните полиња и одберете го посакуваниот датум, а ние ќе Ве контактираме во најскоро време.